Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за датчик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за датчик

Здравейте,първо незнам дали темата няма да бъде преместена в общ техн. раздел,но все пак да попитам -някои знаели /сменял ли е/датчик на разпределителния вал и каква му е функцията на същия.в бош-сервиз го регистрираха като не-работещ,но можело да е от буксата.Ще съм благодарен ако някои ми каже къде точно се намира!
    ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Първоначално публикувано от митко Покажи съобщение
    Здравейте,първо незнам дали темата няма да бъде преместена в общ техн. раздел,но все пак да попитам -някои знаели /сменял ли е/датчик на разпределителния вал и каква му е функцията на същия.в бош-сервиз го регистрираха като не-работещ,но можело да е от буксата.Ще съм благодарен ако някои ми каже къде точно се намира!
    май е заврян зад едното ангренажно колело, но това не съм 100% сигурен, функцията му е да докладва фазата на разпр. вал. - смукателния де, той другия няма фази

та май леко тегаво се сменя, шото се разглобява целия ангренаж
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
      май е заврян зад едното ангренажно колело, но това не съм 100% сигурен, функцията му е да докладва фазата на разпр. вал. - смукателния де, той другия няма фази

Абе и изпускателния си има фази, ти заеби, ама не са променливи
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение

бре, май ще сменям и ангренажа30 000 по-рано!

Comment

Аз пак да попитам-дали някой може да ми каже какво е поведението на кола с неработещ датчик на коляновия вал и влияе при каране на газ?

Comment

На коляновия вал? Пали по- трудно (понеже работи само с този на разпределителния), редукция на мощността. Все хубави работи...
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

e,объркал съм се -за датчика на разпределителния вал питам.

Comment

при грешка на коляновият вал, колата изобщо няма да запали
                при проблем в фазовият датчик, инжекциона преминава от секвенциален в паралелен режим на работа

Comment

А, ето човека ме е поправил. И обикновено проблем с датчици означава да ти 'отреже' мощността. И вероятно ще влияе винаги, независимо от горивото.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

проблема ми е сутрин или след като дълго не е работила-лесно пали,но щом подам газ почва да се тресе та чак гасне,но на газ няма ядове.

Comment

Абе и моята е така, на празен ход като настъпиш газта тромава ли е, в смисъл моята като че ли бавно ускорява оборотите... ... мисля че може да е от дебитомера...
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                        Абе и моята е така, на празен ход като настъпиш газта тромава ли е, в смисъл моята като че ли бавно ускорява оборотите... ... мисля че може да е от дебитомера...
                        Да,но странното е ,че кото загрее или се покара на газ и после на бензин се оправя.

Comment

Аз карам с извадена букса на тоя тъп датчик, защото първо не работеше, после го смених, работи 5 км и пак спря, но вече поради неработенето му не искаше да върви и колата.
                          Та сега е изключен, лампата си свети, колата върви като по каталог, харчи като по каталог и няма никаква загуба на мощност. Понеже не ми се трошат още пари на вървяща кола си карам с високооктанов бензин и си свиркам, дано не ми излезе през носа, но не разбирам достатъчно, че да преценя.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

Странното е че при мен се разваля като загрее т.е. е добре като е студена и явно после обеднява сместа....
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                            X