Здравейте,първо незнам дали темата няма да бъде преместена в общ техн. раздел,но все пак да попитам -някои знаели /сменял ли е/датчик на разпределителния вал и каква му е функцията на същия.в бош-сервиз го регистрираха като не-работещ,но можело да е от буксата.Ще съм благодарен ако някои ми каже къде точно се намира!
Известие
Collapse
No announcement yet.
въпрос за датчик
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от митко Покажи съобщениеЗдравейте,първо незнам дали темата няма да бъде преместена в общ техн. раздел,но все пак да попитам -някои знаели /сменял ли е/датчик на разпределителния вал и каква му е функцията на същия.в бош-сервиз го регистрираха като не-работещ,но можело да е от буксата.Ще съм благодарен ако някои ми каже къде точно се намира!
та май леко тегаво се сменя, шото се разглобява целия ангренаж'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
-
Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщениемай е заврян зад едното ангренажно колело, но това не съм 100% сигурен, функцията му е да докладва фазата на разпр. вал. - смукателния де, той другия няма фази
та май леко тегаво се сменя, шото се разглобява целия ангренаж
Comment
-
Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщениемай е заврян зад едното ангренажно колело, но това не съм 100% сигурен, функцията му е да докладва фазата на разпр. вал. - смукателния де, той другия няма фази
та май леко тегаво се сменя, шото се разглобява целия ангренажALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеАбе и моята е така, на празен ход като настъпиш газта тромава ли е, в смисъл моята като че ли бавно ускорява оборотите... ... мисля че може да е от дебитомера...ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark
Comment
-
Аз карам с извадена букса на тоя тъп датчик, защото първо не работеше, после го смених, работи 5 км и пак спря, но вече поради неработенето му не искаше да върви и колата.
Та сега е изключен, лампата си свети, колата върви като по каталог, харчи като по каталог и няма никаква загуба на мощност. Понеже не ми се трошат още пари на вървяща кола си карам с високооктанов бензин и си свиркам, дано не ми излезе през носа, но не разбирам достатъчно, че да преценя.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
Comment